2012-05-25

Man vet aldrig när man kan behöva ett schysst brännbollsträ!

I helgen var det Brännbollsyran...det är vad jag har förstått en tradition här uppe. Jag har hört att många tar ledigt från jobbet för att vara med och spela och föreläsningar ställs in.

Men vad är nu detta?
Lite fakta: Brännbollscupen startade 1974 då deltog 44 lag. Som mest har 1152 lag deltagit (vart får alla dessa människor plats?). 1997 fick cupen VM-status. Det var då Marcus Bohlin kom fram till att brännboll är en bra sport att satsa på. Vilket han gjorde mycket rätt i och vann turneringen år 2009 med übermenchen och får därför kalla sig vm-medaljör.
Men seriöst, borde han verkligen kalla sig det?

1. En del i tävlingen är också att klä ut sig till olika roliga figurer springa runt och bli fulla.
2. Brännbollssäsongen är från och med att snön smälte bort fram tills finaldagen på brännbollsyran, vilket sammanlagt i Umeå blir ca en månad.
3. Så här står det om brännboll på wikipedia: Brännboll är en svensk, populär utomhuslek som i viss mån påminner om sporter som baseboll och cricket, men aldrig lyckats bli en erkänd idrott. Brännboll spelas vanligen på skolornas idrottslektioner, på läger och i liknande sammanhang.(http://sv.wikipedia.org/wiki/Br%C3%A4nnboll)
4. Hur häftig är en sport med ett platt slagträ?

5. Får man brudar om man säger att man spelar brännboll?




Vi andra som är seriösa och satsar på beachvolleyboll var istället i Södertälje och spelade. Men med tanke på resultatet hade kanske det vart lika bra att vara hemma och spelat brännboll istället. Ingen kanonhelg för IKSU beach. Marcus lag slutade på en 3e plats vilket ändå jag får erkänna är e n bra prestation.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar